2009.06.09. 23:15 fodors
Étlapot váltottunk,és most is törekedtem arra , hogy egységes arculat és egy koncepció érződjön rajta, most mégis a desszertek állnak a szívemhez legközelebb.A kollégák és a vendégek visszajelzéseiből is kiderül a "Somlói" rétes kedvenc lehet,talán sztenderd fogásunkká is válhat,de e desszert nyomában szorosan a szilvás gombóc felfújt, és a szezon szerint eperrel készült panna cotta, amit szerintem tejszín pudingként nevezve, nevével sem lógna ki a sorból.Hogy melyik a jobb név....?

A somlói galuska ízeit idéző, ropogós, arany színűre sült réteslapok közé bújtatott bajor krém alapú töltelék a vanília,dió és a legjobb csokoládénk ízével, rumos aranymazsola raguval,tejszín habbal és csokoládé szósszal vár a megismerésére.
A szilvás gombóc felfújtnál a burgonyás íz megtartására figyelve
,ha nem is egy pille könnyű
felfújt született, de határozottan felismerhető "felfújtassággal" bír.A tetejéről olvadva egy gombóc karamell fagyi, pedig körülöleli az oldalát.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése